8.4.12

Veselé Velikonoce!

Je to už 49 dní od mého posledního příspěvku. Skoro padesát dní, během kterých jsem díky zdravotním problémům byla nepoužitelná i na běžné žití, natož na tvoření, šití nebo psaní...

Ale už je lépe a mě se vrací nálada i elán i sil přibývá a těším se z každé vytvořené prkotinky. Vrátila jsem se po dlouhé době k háčkování, co taky jiného v posteli lze tvořit, že :) 
Viděla jsem u Katrošky tenhle vzor a hned jsem ho vyzkoušela. Taky ještě nevím, na co je nakonec použiju, jestli z toho bude polštář, nebo si je nechám jen tak, třeba pod hrnečky. Jen vím, že jich ještě pár udělám.


A jako lék na zlepšení nálady mohu doporučit Hruškový nákyp. Jednoduchý recept, hodně ovoce a hodně cukru, rychle hotové. Prostě dokonalá kombinace :) Nejlépe chutná ještě vlažný.


Hruškový nákyp

Ušleháme 4 vejce se 2 hrnky třtinového cukru, po chvíli zašleháme ještě 4 lžíce rozpuštěného másla a 5 lžic mléka. Do vyšlehané hmoty postupně přidáváme 2 hrnky polohrubé mouky smíchané se 2 lžičkami prášku do pečiva a 1 lžičkou soli.
Husté těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme stranou.

Do kastrůlku dáme svařit 1 hrnek rumu s 3/4 hrnku třtinového cukru. Necháme chvilinku přejít varem a přidáme prohřát na větší kousky nakrájené ovoce - 5 až 6 větších hrušek, lépe zralejších. 
Po pár minutách koupání ovocnou směsí přelijeme připravené těsto a dáme na cca 35 - 40 min. péct do trouby předehřáté na 170 stupňů - horký vzduch.

Nebojte se množství tekutiny v ovocné zálivce, ta se během pečení krásně vsákne a ovoce se do nákypu propadne. Koláč je díky tomu vláčný.

Krásné Velikonoce!





9 komentářů:

  1. Katuška máš to krásne veselé, dúfam, že budeš rýchlo fit mojka ♥

    OdpovědětVymazat
  2. tak tfuj tfuj, ať je s jarem lépe ju.

    OdpovědětVymazat
  3. Kači, krásné Velikonoce i Tobě. A hlavně ať už zdravíčko nezlobí!!
    Hexagonky jsou pěkné, hezky veselé. Tak pak ukaž, jestli jsi z nich něco vyrobila.

    OdpovědětVymazat
  4. Kači, já už jsem si říkala, že jsem Tě dlouho neviděla, tak hlavně ať jsi brzy fit:-) Dečky jsou nádherné a ten nákyp musím určitě vyzkoušet, už teď se mi sbíhají sliny, díky, opatruj se:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné výtvory a krásné barvy. Hodně zdravíčka!

    OdpovědětVymazat
  6. Kačenko, vypadá to moc krásně....háčkování i koláč....:-D

    OdpovědětVymazat
  7. Katko v prvom rade Ti chcem zaželať veľa zdravíčka aby si aj naďalej pokračovala v Tvojom famóznom tvorení. Máš všetko krásne páči sa mi Tvoj blog, teraz som ho objavila na Jituškinom blogu a pridávam si Ťa. Určite Ťa budem častejšie navštevovať :-) Prajem krásny deň. M.

    OdpovědětVymazat
  8. To mě podrž, parádně sladěno :o))
    Ať si brzy zdravá!!!

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...